Andrew Carnegie vezetői módszerének egyik titka

Az 1838-ban Skóciában született Andrew Carnegie (csak névrokonság) szüleivel 1848-ban vándorolt ki az Egyesült Államokba. Kezdetben egy orsógyárban vállalt állást, majd hírvivőnek állt. A ranglétrán gyorsan haladt felfelé, s hamarosan megalapította saját távíró cégét.

A távírászként indult Carnegie az 1860-as években már komoly pénzeket tett a vasút- és az építőiparba, de az olajfúrótornyok fellendülő üzletébe is invesztált. Azonban legtöbb pénzét az acéliparból szerezte: a Carnegie Steel Company az 1890-es években a legnagyobb és legjobban jövedelmező ipari vállalkozás volt a világon.

1901-ben 480 millió dollárért adta el cégét J.P. Morgannak, aki a U.S. Steel-t hozta létre belőle. Carnegie akkori vagyona a becslések szerint ma 310 milliárd dollárt érne.

Carnegie pénzéből számos iskolát, könyvtárat és egyetemet alapított az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Kanadában, valamint nyugdíjalapokat hozott létre korábbi alkalmazottai részére. Carnegie-t a maga korában gyakran emlegették úgy, mint a világ második leggazdagabb embere John D. Rockefeller után. /forrás/

Dale Carnegie Mesterkurzusok

Mi volt Andrew Carnegie sikerének az oka?

„Acélkirály”-nak hívták, pedig ő maga keveset tudott az acélgyártásról. Sok száz ember dolgozott körülötte, akik többet tudtak az acélról, mint ő.

De azt pontosan tudta, hogyan kell bánni az emberekkel – és ez tette gazdaggá. Kora ifjúságában megmutatkozott, hogy született szervező, sőt vezető.

Tízéves korában rájött, mennyire fontosnak tartják az emberek a saját nevüket. Ki is használta a felfedezését. Például még Skóciában szerzett egy házinyulat: anyanyúl volt – és nemsokára lett egy egész fészekalja kicsi nyúl is, csak éppen eleség nem volt. Ragyogó ötlete támadt.

Azt mondta a szomszéd fiúknak, hogy ha hoznak lóherét és pitypangot a nyulaknak, a kicsinyeket róluk nevezi el…

Az elgondolás bevált, és Carnegie sohasem feledte el.

Évekkel később ugyanezzel a lélektani fogással milliókat szerzett. Acélsíneket akart eladni a Pennsylvania vasútnak, amelynek akkor Edgár J. Thomson volt az elnöke. Andrew Carnegie tehát építtetett egy óriási acélkohót Pittsburghben, és elnevezte „Edgar Thomson Acél- műveknek”.

Valahányszor a Pennsylvania-vasútnak acélsínekre volt szüksége, vajon hol vette meg ezeket Edgar J. Thomson úr?

Amikor Carnegie és George Pullmann a hálókocsiüzletben való elsőbbségért harcolt, az acélkirálynak ismét eszébe jutottak a nyulak. Az Andrew Carnegie ellenőrzése alatt álló Központi Szállítmányozási Társaság a Pullmann tulajdonában levő vállalat ellen küzdött.

Mind a ketten azért versengtek, hogy megszerezzék az Egyesült Pacific Vasutak hálókocsiüzletét; folyton összeakaszkodtak, letörték az árakat, lenyomták a nyereséget.

Carnegie is, Pullmann is New Yorkba ment, hogy tárgyaljon az Egyesült Vasutak igazgatóságával. Egyik este a St. Nicholas Szállóban találkoztak. Carnegie mindjárt ezzel kezdte:

„Jó estét, Pullmann úr, nem vagyunk mi kötözni való bolondok?”

Pullmann megkérdezte: „Miért?”

Akkor Carnegie elmondta, hogy mindkettőjük érdekét figyelembe véve, mi az elgondolása. Ragyogó színekkel ecsetelte annak kölcsönös előnyeit, ha egymással dolgoznak és nem egymás ellen. Pullmann figyelmesen hallgatott, de Carnegie nem győzte meg teljesen.

Végül megkérdezte: „És milyen nevet adna az új vállalatnak?”

Carnegie rögtön válaszolt: „Természetesen Pullmann Hálókocsi Társaságnak hívnák.”

Pullmann arca földerült: „Jöjjön a szobámba – mondta -, beszéljük meg a dolgot!”

Ez a beszélgetés fordulópont volt az ipar történetében.

Andrew Carnegie vezetői módszerének egyik titka az volt, hogy nemcsak megjegyezte barátainak és munkatársainak a nevét, hanem tiszteletben is tartotta őket.

Büszke volt rá, hogy amíg személyesen irányította az ügyeket, sohasem került sor bérharcra az ő acélkohóiban.

Dale Carnegie 1912-ben tanított először hatásos beszédre üzletembereket. A tréningek oly annyira hatásosak voltak, hogy Dale Carnegie hamarosan Amerika vezető üzletembereit, politikusait és cégeit támogatta céljaik elérésében, azáltal, hogy őket kommunikációs, vezetési és kapcsolatmenedzsment területén képezte.

Jelenleg világszerte 90 országban van jelen a Dale Carnegie, 10 millió végzett hallgatóval a hátunk mögött.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek:

By |2019-10-12T12:08:28+00:00október 12th, 2019|Blog| Andrew Carnegie vezetői módszerének egyik titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva